Založ si blog

štát som JA . .. .. .

 

Slovenskom  otriasli  v posledných   dvoch   dve kauzy  ktoré každý  kto  rozmýšľa musí veľmi vážne   vyhodnotiť.  Ide o kauzu  Oskara  Dobrovodského  a kauzu malej Lucie   z Bratislavy .  Pre  divákov reality show   ktorí nevedia  o čom je reč spomeniem,   že Oskar  sa stal nedobrovoľným susedom rozrastajúcej sa  rodinky  moderne  označovanej  ako neprispôsobivá  či sociálne   vylúčená.  Skôr by  asi bolo vhodnejšie   povedať  vylučujúca.  Keďže  po pár rokoch  pekla   Oskar  opúšťa svoj dom.  Opakujem  občan, ktorý platí  dane , dodržiava  zákon bol vyhnaný zo svojho domu.

V Bratislave  našli telíčko  malej Lucie   ktorá  bola 3 roky  mŕtva   po umučený fyzickou osobou( slovo  človek  sa nedá použiť) . A to aj napriek  permanentnému upozorňovaniu  zo strany susedov  úrad  sociálnych  veci a rodiny.  Tento  nekonal  a zavinil  tak smrť  – strašnú smrť malého  dievčatka.

Asi je na mieste  sa spýtať  pár otázok.  Skutočne  moje dane idú v tomto  štáte len na vylučujúce sociálne  skupiny a zahraničné banky  v rámci  akej takej  pomoci? Skutočne  v tomto  štáte   už nefunguje a občan nemá  možnosť sa  reálne  brániť  cestou svojich platených  štátnych zamestnancov?  Na čo je potom  štát?

Položím si aj ďalšiu  otázku  ak chcem kvalitnú zdravotnú starostlivosť  idem  do privátnej  kliniky alebo nemocnice , ak chcem kvalitné  vzdelanie  idem  do súkromnej  školy  alebo vonka,  ak chcem  kvalitné  cesty tieto  financuje  EU alebo súkromník   cez PPP projekty.

A budem pokračovať  za chvíľu  bude aktuálne aj  otázky  ak chcem  vymôcť svoje pohľadávky  navštívim  Sergeja alebo iného  veľkého po rusky hovoriaceho  intelektuála.  Ak mám   mať pocit   bezpečia   asi si musím kúpiť  deviatku, alebo  objednať SBS .

A ako vidíme  ani najzraniteľnejší  nie sú nikým  chránení. Z parlamentu  počúvam ako musíme   rešpektovať   cudzie  záujmy  EU, NATO, Nemecka,  ale ako vidíme  záujmy  platičov  daní  , poplatkov  a pokút a neviem čoho  všetkého možného nerešpektuje  a nechráni nik.

Priznám sa  som  rozhorčený  a veľmi. Tragédia je,  že to nie je  ani modrý  ani červený problém  je to problém  slovenský .  Je pravda  , že  príslušný  zamestnanci   UPSVaR a PZ  by mali okamžite  odísť  a vyvodiť   zodpovednosť by mal aj minister ako jeden  tak druhý , ale  akoby som veľmi chcel  toto nie je  problém  resp. nie je  len  problém  terajšej   vládnej  garnitúry.

Pre  Gorilu  vyšli  ľudia  do ulíc , Oskar a malá Lucia  sú dôkazy,  že tento  štát  absolútne,  ale absolútne  nefunguje  a drzo a arogantne sa nám smeje  do  ksichtu.

Keď som  dočítal  správy  o obidvoch prípadoch   pochopil som , že  v krajine  mojich   predkov  som hosťom – aspoň pre  štát.  Ale  páni  úradníci   štát som JA! Respektíve aj JA a so mnou  ďalší platitelia  daní na ktorých  kašlete !

Keď  Vám najbližšie   páni  príslušníci  dajú pokutu,  alebo daňový úrad  Vás sankcionuje  spomeňte  si na Oskara a Luciu ….

 

Reforma stavebného práva: záväzné stanoviská obce (2) .

16.04.2024

Dlhé roky sa viedla vojna medzi stavebníkom vs. útvarmi hlavného architekta (prípadne tomu podobné organizačné zložky obce/mesta). Celý problém bol v tom, že stavebný úrad – mesto vás odkázalo na „záväzné stanovisko“ nejakého odboru, napr. architektov mesta, ktoré malo slúžiť ako podklad pre rozhodnutie ohľadom súladu s územným plánom. Mnohokrát však bola [...]

Polemika: záväzné stanoviská v stavebných konaniach (1. )

16.04.2024

Každý, kto sa venuje inžinieringu, to pozná. Stavebný úrad ešte ani nezačne konanie a hneď stavebníka vyzve, nech doloží záväzné stanoviská hasičov, hygieny či inšpektorátu práce. Ich okruh je závislý od toho, o ako problematickú stavbu ide. Ak stavebník ešte pred začatím konania doslova ako prílohu žiadosti nepredloží všetky záväzné stanoviská, stavebný [...]

Reforma stavebného práva ? Fx !

13.05.2021

Zrejme celá odborná verejnosť sa zhodne na tom, že aktuálny stavebný zákon z roku 1976 je súhrnom problémov, ambivalentných ustanovení a z hľadiska požiadaviek na územný rozvoj len veľmi kostrbato použiteľný zákon. Rovnako predpokladám, že sa laická aj odborná verejnosť zhodnú na tom, že najväčšie problémy prináša priam magická lehota, v ktorej na [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

piry

"Memento homine quia pulvis es et in pulverem reverteris"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 95114x
Priemerná čítanosť článkov: 2972x

Autor blogu

Kategórie