Založ si blog

O pitbuloch a duševných poruchách . . . .

Najprv krátka  fikcia . „ po správach  o tragickej  udalosti  v Maďarsku, ktorú zavinila  Eva V.R pod vplyvom alkoholu  sa ministerstvo  vnútra  rozhodlo  zakázať  automobily  BMW X6 , keďže  podľa  štatistiky  opití vodiči s nimi usmrtili za  posledné tri roky XY ľudí“

Zdá sa vám to ako úplná blbosť ? Nuž  tá istá  logika  viedla úradníkov  z jahnátkovho ministerstva   pri  zákaze  „ bojových psov“ . Okrem  tejto ultras  logiky sa  však naši zamestnanci ( platení  z mojich a tvojich  daní ) blysli ďalšími perlami ducha . Napríklad   zoznam  psov  . Medzi zakázanými sa ocitol  bandog a pittbull . Dôvody  vraj počet  útokov  na  človeka.

Takže  útoky na človeka. Som presvedčený,   že ako útok na človeka sa dá brať len  útok  psa  , nevyprovokovaný  „ obeťou „ mimo  svojej  voliéry, domu bytu . Ak totiž  pes  pohryzie  útočníka  voči  sebe, alebo  osobe,  ktorá je s nim ( jeho pán ), alebo niekoho kto prenikne  do jeho  teritória  plní len  tak povediac svoju úlohu. Ak  to pánom  z ministerstva   ušlo pes je  domestifikovaná  šelma, geneticky predurčená  brániť  človeka.  Stále  tvrdím  že prírodoveda a biológia by  sa nemala  na  školách  podceňovať.

Ak teda  odrátame  prirodzené  reakcie  psa    zrazu zistíme ,  že  pitbull je na konci  štatistík.  Apropo  v prvej desiatke sa umiestnili  pohryznutia  , čivavou, yorkshirom, vlčiakom a rotvajlerom.  Bandoga som v žiadnych  štatistikách  nevyprovokovaného  útoku  nevidel.

Keď odrátame vyššie spomenuté skutočnosti  ide o proces  o nás  bez nás. Chovateľov  týchto psov sa zrejme nikto  nepýtal .  Každý  by povedal, že ide o psov,  ktoré sa maximálne  hodia  do  rodiny  dokonca  sú vyhľadávané  k malým  deťom.

Nehovoriac o tom , že pitbull a bandog  su neustálené  plemená  a som zvedavý  ako ich  identifikujú . Fakt  zvedavý . Ide totiž o to,  že  pokuty za porušenia  zákona  musí niekto  udeľovať a dokázať , že práve  Vy máte  pitbulla  . To bude  iná sranda.  K šikane  na cestách sa možno  pridá  šikana  na psov.  Ozaj  ak nájdu  po účinnosti  zákona  pitbulla  usmrtia ho?  Budú zabíjať  domáce  zvieratá ? Alebo ho nasilu  odnímu? Otáznikov  je  veľa a každý kto sa aspoň  trochu  rozumie  do psov  sa  chytá za  hlavu.

Čo  viedlo k tejto  super  iniciatíve ?  Nechcem byť konšpirátor  a nechcem  vidieť   za tým  províziu z kynologických  školení  a podobne  veď u nás sa  nekradne  predsa.  Tak potom ostávajú len dve  možnosti .

Istá časť  úradníkov  ministerstva  trpí  fóbiou  z istého  typu psov. Niekto sa bojí  cudzincov , niekto  pavúkov  a niekto pittbulov . Možno v detstve   týrali nejakého  psíka  a ten ich  dokúsal a teraz  majú  zo psov  jednoducho  strach.  Páni  úradníci  dobrá  správa . Veda,  ktorú ste  pri svojom topnávrhu  úplne obišli  má pre  Vás  riešenie.  Keďže  fóbie  môžu mať aj psychomaniacký  progres  v našom  zdravotníctve sa vyskytuje  viacero expertov,  ktorí Vás  z toho dostanú .  A sú absolútne  diskrétni . Nebojte  sa  zverte sa  odborníkom.

Pravdepodobnejší je  iný scenár . Minister  dal úlohu vyriešiť  útoky  psov. Chytrý  úradník  otvoril encyklopédiu , psi ktoré vyzerali agresívne  tam dal, keďže  možno sám vlastní  vlčiaka alebo  rotvajlera   týchto  vynechal.  Následne sa spýtal  veterinára  či títo psi môžu  byť  nebezpeční , dostal  odpoveď  áno  a možno  budúceho  „školiteľa „ z kynológov sa spýtal to isté , ale s dovetkom  budúceho  zisku a zoznam  bol tu aj odborne  skonzultovaný.  Bez ohľadu na  farbu  vlády  takto sa zrodilo  viacero  zákonov.  Ak  nechce  SMER –SD mať  ďalšiu  blamáž po  Kažimirových  grafoch  mal by niekto  dohovoriť  Jahnátkovi.

Marek  Maďarič  minister  kultúry  sa pustil do boja s reality  show,  lebo idiotizujú  verejnosť. Marek  máte pravdu a mali by ste v služobnom  zákone   zakázať ich sledovať  jahnátkovmu  starteamu.  V každom  prípade  ak odrátame  citové väzby  psa a majiteľa  ide aj o vyvlastnenie a obmedzenie  vlastníckeho  práva .  Nemali  by sme mlčať  . Isto nie. Aby na konci  reťaze  pitbulli   nebola niektorá  iná závadná   vec.  Zlo  začína  skoro  vždy blbosťou.

 

 

Reforma stavebného práva: záväzné stanoviská obce (2) .

16.04.2024

Dlhé roky sa viedla vojna medzi stavebníkom vs. útvarmi hlavného architekta (prípadne tomu podobné organizačné zložky obce/mesta). Celý problém bol v tom, že stavebný úrad – mesto vás odkázalo na „záväzné stanovisko“ nejakého odboru, napr. architektov mesta, ktoré malo slúžiť ako podklad pre rozhodnutie ohľadom súladu s územným plánom. Mnohokrát však bola [...]

Polemika: záväzné stanoviská v stavebných konaniach (1. )

16.04.2024

Každý, kto sa venuje inžinieringu, to pozná. Stavebný úrad ešte ani nezačne konanie a hneď stavebníka vyzve, nech doloží záväzné stanoviská hasičov, hygieny či inšpektorátu práce. Ich okruh je závislý od toho, o ako problematickú stavbu ide. Ak stavebník ešte pred začatím konania doslova ako prílohu žiadosti nepredloží všetky záväzné stanoviská, stavebný [...]

Reforma stavebného práva ? Fx !

13.05.2021

Zrejme celá odborná verejnosť sa zhodne na tom, že aktuálny stavebný zákon z roku 1976 je súhrnom problémov, ambivalentných ustanovení a z hľadiska požiadaviek na územný rozvoj len veľmi kostrbato použiteľný zákon. Rovnako predpokladám, že sa laická aj odborná verejnosť zhodnú na tom, že najväčšie problémy prináša priam magická lehota, v ktorej na [...]

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

piry

"Memento homine quia pulvis es et in pulverem reverteris"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 95090x
Priemerná čítanosť článkov: 2972x

Autor blogu

Kategórie