Založ si blog

Moslimské vianoce . . . . ?

Trošku aj  z titulu svojho povolania študujem  európsku legislatívu a sledujem  západnú politiku. Pošahanejší nápad, ale ako ten s ktorým vyšli nemecký politici  som doteraz nečítal . Konkrétne  aby v rámci chrumkavej EU politiky sa spievali  v kostoloch  moslimské piesne  cez Vianoce.  Neviem  či si títo byrokrati, ktorých svet  sú zrejme  tabuľky Bruselu  uvedomili obskúrnosť tejto  myšlienky ako aj jej dôsledky . Okrem  iného nárast zlosti neveriacej,  alebo kresťanskej  komunity k Islamu.  Dovolím si teraz  poukladať pár  faktov  za sebou  aby  celý nápad  dostal  správnu optiku .

Píše sa rok 2012 Vianoce Damašk- Sýria . Hlavná autorita sunitského Islámu, hlavný sýrsky mufti  Ahmad Badreddin Hassoun navštívil kresťanský vianočný  večierok kde okrem  iného predniesol  tieto slová ( preklad  z arabčiny na  webe je ľahko najditeľný originál)“ Ak kresťania veria v jedného Boha aj ja som Kresťan , ak veria učeniu veľkého proroka Krista  aj ja som kresťan , a ak rešpektujú jeho matku Máriu ako najčistejšie  stvorenie,  ktoré Allah stvoril aj ja som Kresťan „. Tento  veľký mufti  je známy ako veľmi  vzdelaný  človek a netají sa odporom voči sýrskym  povstalcom z ktorých  vzišla Al- nusra  dnes  nazývaný Islamský štát.  Sýria je  krajina  kde je  väčšina  obyvateľstva moslimského vierovyznania,  napriek  tomu moslim prezident  vyhlásil aby sa pôvodný jazyk  Ježiša  Krista aramejčina,  ktorou sa už dnes hovorí  jedine  v dedine /meste Maaloula , učil v rámci  škôl .

Všimnime si jeden moment , na vyššie uvedenom  príklade . Moslimský duchovný  prišiel  pozdraviť  v moslimskej  krajine-  kresťanský večierok . Pre korektnosť treba  povedať,  že to isté počas moslimských  sviatkov  robí aj kresťanský patriarcha.  Takto sa prejavuje  vzájomný rešpekt .  Nie kresťanskými spevmi v mešite  ,alebo moslimskými  v kostoloch .  Aj keď vzdelaní ľudia oboch náboženstiev sa rešpektujú  žiadneho moslima  by nenapadlo stopnúť napr. modlenie sa  ulici v Damasku aby  tým neurazil  kresťana . Náboženstvo nemôže uraziť náboženstvo , iba chorý mozog bez ohľadu na to k čomu sa hlási môže  vymyslieť  napr.  nariadenie Bruselu ( myslím teraz  mesta )o tom, že vianočný stromček  uráža moslimov .Takouto  slaboduchosťou   západných  politikov  vzniká niečo čo dnes  voláme Islamský štát.

Keď si zoberieme aj dejiny nášho geopolitického priestoru  odrážajú vzájomný vzťah  Islamu a Kresťanstva . Nielen Lepanto , či bitka pri Viedni, ale ja cisárska politika,  že v Rakúsko – uhorskej  armáde  okrem  vojenského  kaplána  bol aj vojenský mufti, keďže  časť  územia monarchie ( Bosna a Hercegovina ) bola sčasti moslimská, môže byť návodom  pre rok 2014 .

Môj známy  pracuje  v Afganistane ako súčasť vojenských zborov . Presne  pomenoval v rozhovore pri káve  náboženské problémy  islamského extrémizmu.  Nevzdelaný moslim , ktorému šejk z Kataru, alebo Saudskej  Arábie  povie, že bude  mať po smrti x panien na sex a k tomu pridá petrodoláre  ide bojovať na toho  na koho  ukáže jeho sponzor.  Keď tento  chlapec  z vidieka  vidí navyše  cudzích   vojakov  ako bombardujú jeho dedinu  nemá problém  sa odpáliť .  Treba povedať,  že  jednoduchý moslim  z Afganistanu  či Saudskej  Arábie  vidí v USA a NATO  kresťanských  bojovníkov . Jeho  šejk ho v tom utvrdzuje .  Je to rovnaký nezmysel  ako keď kresťan vidí v každom moslimovi Islamský štát . Problém je, že tá lepšia  trieda moslimov dnes  stojí na „nesprávnej strane“ . Vzdelaní moslimovia zo Sýrie , Iraku  či Iránu alebo Lýbie , sú poväčšinou v post socialistických  krajinách . Ani jeden  z nich a tom som presvedčený  nepôjde bojovať  za Islamský štát.  Sú to lekári , inžinieri vzdelaní  ľudia. Im katarský šejk topiaci sa v zlate a jazdiaci na zlatom mercedese nikdy  nenahovorí nezmysly  a svojskú interpretáciu  Koránu.  Ale  západná Európa je preplnená  iným typom migrantov( nezovšeobecňujem ! ).  Nie sú to študenti, ktorí ostali v krajinách kde  študovali  . Sú to ekonomický migranti, ktorí obskúrnou politikou multikulturalizmu  sa hádžu dnes o zem , tvoria  personálny  substrát IS , žijú so sociálnych dávok  a niekedy nemajú ani  základný  level  vzdelania.

Kombinácia agresívnej politiky  USA  a európskeho slaboduchého  multikulturalizmu  vytvorila  ideový  základ  smrtiaceho  koktailu, ktorý nazývame Islamský štát.

Dnes  si môžeme  zvoliť  pod vplyvom  informácii  o rezačoch  hláv  z IS  rôzny typ postojov k Islamu. Postoj  napr. aj nemeckých  politikov, ktorí z hosťa  urobili pána , ktorý nás bude nútiť   sa zamýšľať či aj sms Šťastné a veselé neuráža  moslimov. Tento  slaboduchý postoj západu je jeden  z veľkých klincov  do rakvy európskej  civilizácie . Opak  tohto postoja je pozerať na každého moslima ako na rezača  hláv.  Veľmi sa priblížime tým džihádistom,  ktorých manipuluje  katarský šejk a ktorí vidia  USA a EU ako symbol kresťanstva . A nakoniec  je  tu „ habsburský model“ , ktorý reprezentuje sebauvedomenie ( Bitka  pri Viedni , Lepanto)  aj zdravý rešpekt k druhému  náboženstvu .  Je pravda,  že v rovine  politiky sa sebauvedomenie  a rešpekt  ťažko budú presadzovať v Únii, ktorá Boha vyhodila zo svojej ústavy a ktorá v medzi náboženskom  dialógu skúša nejaký divný model sociálneho inžinierstva , ktorého jediným  výsledkom  je doteraz Islamský štát .

Reforma stavebného práva: záväzné stanoviská obce (2) .

16.04.2024

Dlhé roky sa viedla vojna medzi stavebníkom vs. útvarmi hlavného architekta (prípadne tomu podobné organizačné zložky obce/mesta). Celý problém bol v tom, že stavebný úrad – mesto vás odkázalo na „záväzné stanovisko“ nejakého odboru, napr. architektov mesta, ktoré malo slúžiť ako podklad pre rozhodnutie ohľadom súladu s územným plánom. Mnohokrát však bola [...]

Polemika: záväzné stanoviská v stavebných konaniach (1. )

16.04.2024

Každý, kto sa venuje inžinieringu, to pozná. Stavebný úrad ešte ani nezačne konanie a hneď stavebníka vyzve, nech doloží záväzné stanoviská hasičov, hygieny či inšpektorátu práce. Ich okruh je závislý od toho, o ako problematickú stavbu ide. Ak stavebník ešte pred začatím konania doslova ako prílohu žiadosti nepredloží všetky záväzné stanoviská, stavebný [...]

Reforma stavebného práva ? Fx !

13.05.2021

Zrejme celá odborná verejnosť sa zhodne na tom, že aktuálny stavebný zákon z roku 1976 je súhrnom problémov, ambivalentných ustanovení a z hľadiska požiadaviek na územný rozvoj len veľmi kostrbato použiteľný zákon. Rovnako predpokladám, že sa laická aj odborná verejnosť zhodnú na tom, že najväčšie problémy prináša priam magická lehota, v ktorej na [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

piry

"Memento homine quia pulvis es et in pulverem reverteris"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 95089x
Priemerná čítanosť článkov: 2972x

Autor blogu

Kategórie